Arkiv för ‘Blogg’ Kategorin

Virtuell sommar!

29 juni 2010

Tjena!
Sommarlovet som man har längtat efter har nu pågått i några veckor. Min tid på nätet har faktiskt drastiskt minskat nu när det är lov, det känns som det borde vara tvärtom nu när man har alldeles för mkt tid att spendera… Men jag måste säga att det är underbart att slippa att använda datorn till långa uppsatser och faktasökningar! Istället så används nu datorn när jag ”verkligen” behöver den eller när jag bara känner att jag vill använda den. Dock så har jag riktigt svårt att komma bort från detta facebookberoende som växt fram… Det är lite intressant hur facebook präglat min sommar, jag får uppdateringar om vad exakt alla mina vänner har för sig och vad som händer de kommande dagarna/veckorna. Det har också använts för att anordna mindre aktiviteter som att bada, grilla eller att bada lite till… Man undrar ju om detta facebookuppdateringsberoende håller sig kvar då man åker bort till någon avlägsen plats i skärgården eller utomlands.

//Itai

Tonårspanelen gästar bloggen!

24 juni 2010

Framöver kommer ni då och då kunna läsa inlägg här på bloggen skrivna av de riktiga nätexperterna – tonårspanelen! De kommer frikostigt att dela med sig av sin nätvardag, sina favorityoutubeklipp, de bästa sajterna, eller hur de på annat sätt spenderar tiden på nätet, denna outtömliga källa till information, kunskap, nöje och umgänge. Självklart går det bra att ställa frågor till dem, här på bloggen i kommentarsfältet eller i frågeformuläret på sidan ”fråga tonåringen”. Kom ihåg, inga frågor är för dumma att ställa!

Glad midsommar!

Killfrågor.se

02 juni 2010

För ett tag sedan så öppnade Tjejjouren sin samlingssida. Dock har liknande alternativ för killar tyvärr lyst med sin frånvaro. Men nu har en ny stjärna tänts på internet och den heter Killfrågor.se. Hit kan killar och de som känner sig som killar vända sig med tankar och funderingar.

Sidan är relativt nystartad, men har helt klart potential. Så jobbar du med unga killar, eller på en skola så gå in och kolla på sidan och tipsa de unga killar du träffar att de kan besöka sidan.

På sidan kan du bland annat chatta med utbildade samtalsledare, och inga ämnen är för stora eller små. Vi på Surfa Lugnt önskar de lycka till i sitt arbete och hoppas att riktigt många hittar till sidan för att snacka.

Vad gör dom?

01 juni 2010

Härom dagen presenterades en undersökning som gav rubriker såsom “Hälften av alla 4-åringar är uppkopplade på nätet”. Många förfasades säkerligen. Vi reagerar med reptilhjärnan och tänker kanske: “…oj, stackars små, ska de nu behöva sitta med fulla mailboxar, göra bankärenden och hinna läsa morgontidningen på nätet nu också…”. OM det nu var så att de gör samma saker som vi vuxna, men det GÖR de ju inte. För det första ska vi kanske inte förfasa oss över ungas nätanvändning för, vem sätter tekniken i händerna på dem? Vem tycker att det är ganska skönt med lite avlastning i vardagen efter jobbet och innan middagen ska levereras? Och, vem föregår med gott exempel genom att ständigt knappa på sin mobil eller den bärbara. Jo….(fyll i själv, det ger 10 poäng…).
För det andra ägnar sig barn i den åldern mest åt att titta på filmsnuttar och att spela spel på sajter såsom svt.se.

Ewa Thorslund, vice ordförande i Surfa Lugnt

 
Information om kakor / cookies