Arkiv för ‘Blogg’ Kategorin

”Kom och demonstrera”

23 september 2010

Under veckan som varit efter valet har sociala medier diskuterats flitigt. I måndags demonstrerade 10 000 människor på Sergels torg efter 17-åriga Felicia Margineanus uppmaning på Facebook ”kom och demonstrera”. Hon var upprörd och besviken över att Sverigedemokraterna fått plats i riksdagen. Den enorma uppslutningen och mäktiga demonstrationen mot rasism och främlingsfientlighet visar med vilken oerhörd kraft och på vilken kort tid som människor kan samlas kring en fråga.

Besvikelsen kring att SD tar plats i riksdagen har kanaliserats i de sociala medierna och en stor andel av inläggen handlar om just denna besvikelse kring att främlingsfientligheten fått ett fäste i våra folkvalda kamrar. Internet är också ett forum där Sverigedemokraterna haft en medveten strategi och varit oerhört flitiga i kommentarsfälten. De sociala medierna är helt klart en arena där också de etablerade partierna bör vara mer aktiva och ta större plats. Unga människor använder de sociala medierna för att uppdatera sig, umgås men också för att diskutera olika frågor.

Och som Felicia Margineanus – uppmana till att agera i en fråga.

Spännande webbprojekt i Södertälje

08 september 2010

Microsoft, som är medlem i Surfa Lugnt, och Södertälje kommun har inlett ett projekt som ska utveckla det första webbaserade systemet för arabiskt-svenskt språkstöd. Södertälje kommun kommer att använda språkstödet i undervisning för iranska flyktingar, och det bygger på interaktivitet och självinlärning som ett komplement till den ordinarie språkundervisningen. Mer information hittar du här: språkstöd

 
Information om kakor / cookies