Arkiv för ‘Blogg’ Kategorin

Bloggarnas inflytande

31 januari 2011

Något som jag märkt på senaste tiden är att väldigt många (speciellt tjejer) läser förvånansvärt många olika bloggar, och det är ofta inte bara enstaka typer av bloggar utan det kan vara alltifrån modebloggar, fotobloggar eller helt vanliga bloggar där folk beskriver sin vardag. Jag har vänner som säkert flitigt följer uppemot 10-20 bloggar om dagen. Efter lite diskussion med dessa flitiga läsare har jag fått uppfattningen att man läser för att det är väldigt intressant att sätta sig in i andra människors vardag, oavsett skillnad mellan ålder och bakgrund mellan läsaren och bloggaren. Då de läser så kan de bli påverkade och även väldigt influerade av bloggarens egna vardag. Det ger också ofta en tankeställare om hur ens eget liv kunnat vara annorlunda, negativt som positivt, om man hade bloggarens vardag. Jag tror att vissa bloggar man läser är för att drömma sig bort, somliga för inspiration (kanske till egen blogg), vissa av rent intresse och även såklart en drös bloggar att skvallra om med kompisarna.
Negativt är att jag tror vissa läsare kan få en känsla av identitetslöshet, eller förvirring, av att läsa denna typ av livsbeskrivningar. Påverkan av andra ungdomars vardag kan nog också göra att vuxenvärlden inte får lika mycket inflytande.
Bloggar är ju självklart inte bara negativa! De kan också ge en väldigt positiv inverkan i ens vardag då man får en uppfattning om hur människor är och så kan det vara en typ av varning om man läser om tex. en väldigt ung mamma och hennes vardag.

Själv är jag inte särskilt aktiv då det gäller att läsa bloggar. Jag läser mina närmsta vänners bloggar samt en del modebloggar, främst på http://kingmagazine.se/.

Itai, tonårspanelen

 
Information om kakor / cookies