Arkiv för ‘Blogg’ Kategorin

Spel spelar roll! Besök seminarium under SID!

27 januari 2012

Under Safer Internet Day den 7 februari, med start klockan 14.00, bjuder Statens medieråd in till en spännande eftermiddag om datorspel i Filmhuset i Stockholm.

Datorspel är en av de mest populära medieformerna bland barn och unga, men inte lika vanligt bland föräldrar och andra vuxna. 92 % av alla 5–9-åringar och 67 % av alla 12–16-åringar spelar dator- eller tv-spel, medan 74 % av alla mammor och 52 % av alla pappor aldrig spelar vare sig dator- eller tv-spel. På seminariet den 7 februari kan en intresserad allmänhet uppdatera sina kunskaper och diskutera med experter!

Statens medieråd med den EU-stödda kampanjen Det unga internet, uppmärksammar datorspel i samband med Safer Internet Day 2012 (SID). Temat för SID i år är ”Connecting Generations” vilket tolkas i över 30 länder i hela Europa samt fler länder runt om i världen.

När och var:
Dag: tisdag 7 februari 2012
Tid: kl 14–17
Plats: Filmhusets foaje och Bio Victor
Adress: Borgvägen 1, Stockholm, T-bana Karlaplan
Anmälan: görs till Aki Nyman (aki.nyman@statensmedierad.se) senast 2 februari (deltagande är kostnadsfritt och alla intresserade är välkomna).

Läs mer om vad som står på programmet på Statens Medieråds hemsida!

Gör din röst hörd!

27 januari 2012

Nu är det några dagar kvar tills Surfa Lugnts omröstning avslutas för att utse Sveriges bästa nästsatsning för ökad kommunikation och kunskapsutbyte mellan unga och vuxna. Men det betyder att du fortfarande har chansen att göra din röst hörd, så passa på att rösta här om du inte redan har gjort det!

Röstningen är öppen till och med 31 januari. Via omröstningen koras tre finalister och därefter utser en jury från Surfa Lugnt årets pristagare som förutom äran tilldelas 25 000 kronor.

Surfa Lugnt-Priset kommer att delas ut under Safer Internet Day den 7 februari.

En god möjlighet till ökad kunskap!

23 januari 2012

Ungdomsstyrelsen arrangerar under 2012 på ett antal orter i Sverige utbildningar kring ungas liv på nätet. Kursen vänder sig i första hand till dem som har en operativ, samordnande eller strategisk roll inom skolan, socialtjänsten eller fritidsområdet. Utbildningen, som även ger möjlighet till högskolepoäng, bygger på ett samarbete med några av landets främsta experter inom området.

Kursen ska ge en grundläggande kunskap om ungas och vuxnas erfarenheter av och attityder till sexuell exponering, sex mot ersättning och ungas användning av interaktiva medier.

Kursavgiften är subventionerad av Ungdomsstyrelsen via ett regeringsuppdrag från 2008 i syfte att förebygga och motverka att ungdomar blir sexuellt utnyttjade på nätet.

För mer information och anmälan, gå in här!

Ewa Thorslund

Hjälp oss att utse Sveriges bästa nätsatsning för unga och vuxna!

13 januari 2012

Det sker massor av positiva internetsatsningar i Sverige för att öka kommunikationen mellan unga och vuxna, men det är sällan som dessa satsningar får de rubriker de förtjänar. Det vill vi i Surfa Lugnt ändra på, och därför instiftar vi ett nytt pris på 25 000 kronor. Det ska delas ut till ett projekt eller en organisation som genom internet främjat kommunikation och kunskapsutbyte mellan generationer.

Surfa Lugnts medlemmar har nominerat nio initiativ där du kan rösta på ett av alternativen. Röstningen är öppen till och med 31 januari. Via omröstningen koras tre finalister och därefter utser en jury från Surfa Lugnt årets pristagare.

Priset kommer att delas ut i samband med Safer Internet Day den 7 februari i år.

Här kan du rösta!

 
Information om kakor / cookies