Rösta fram vinnaren av Surfa Lugnt-priset 2015!

Totalt nominerades åtta kandidater till Surfa Lugnt-priset 2015. Nu kan du säga din mening genom att rösta på din favoritkandidat! Vilken verksamhet tycker du inspirerar till kommunikation, engagemang och kunskapsutbyte mellan unga och vuxna på nätet?

Uppdatering: Det går inte att rösta längre.

De tre organisationer som får flest röster kommer att gå vidare till final där en jury kommer att utse det vinnande bidraget som vinner 25 000 kronor för fortsatt utveckling av verksamheten. Vinnaren kommer att presenteras i samband med Safer Internet Day den 10 februari 2015.

Dela gärna denna sida på Facebook, Twitter m.m. så fler får möjlighet att rösta!

Här kan du läsa mer om kandidaterna

1. Panda Planet
Världsnaturfonden (WWF) har en community för barn och ungdomar mellan 8-13 år. Sidan har en tydlig policy och trivselregler för hur medlemmarna ska behandla varandra. Den ansvariga redaktionen är närvarande på sidan och diskuterar frågor om djur, natur och andra ämnen som dyker upp tillsammans med medlemmarna.

2. KP-webben
Kamratposten driver KP-webben. Här finns fakta om allt mellan himmel och jord. En trygg och säker atmosfär där de vuxna alltid finns till hands och barns bästa sätts i fokus.

3. Polhemskolans elevkår, Lund
Polhemskolans elevkår visar stort prov på lösningsorienterat arbete mellan alla parter i skolan för att få bukt med nya sorters kränkningar och trakasserier som nätet och sociala medier för med sig.

4. Gråzon Gränsfall Glasklart 
Gråzon Gränsfall Glasklart är en ny webbplats som ger tips till föreningar och barn- och ungdomsledare om hur man kan arbeta för att förebygga sexuella kränkningar och övergrepp. Webbplatsen har tagits fram av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

5. Föreningen Tilia
Föreningen Tilia arbetar med ungas psykiska hälsa. De sitter med i Stöd & Svar-panelen på Ungdomar.se, driver chatt-, telefon- och mailstöd och ett stort opinionsbildande arbete. Föreningen drivs av riktiga eldsjälar och de använder internet på ett ypperligt sätt för att kommunicera ut sitt arbete och stödja unga.

6. Föreningen Jiddr
Utifrån samarbete med ett stort antal unga har Jiddr skapat en samtalsapp som erbjuder unga en kanal att anonymt och kostnadsfritt få prata med och lyssna på utomstående vuxna för att få kunskap om olika ämnen.

7. Norrköpings fritidsgårdar med fritidsgårdschef Lars Zetterholm
När besökstalen på befintliga fritidsgårdar sjunker ger sig Norrköpings fritidsgårdar med Lars Zetterholm i spetsen i kast med att utbilda all fritidsgårdspersonal i hur man kan möta unga på nätet genom kurser och seminarium. Allt med fokus att möta Norrköpings unga invånares behov av en trygg vuxen fritidsledare på nätet.

8. Friends med Olle Cox och Johanna Olofsson
Olle och Johanna har tillsammans skapat projektet Schysst på nätet – ett utbildningspaket för skolor som vill lära sig mer om nätet och hur man kan skapa en schysst kommunikation där. Utbildningspaketet innehåller utbildningar för elever, lärare och föräldrar och har på kort tid blivit Friends mest populära utbildningar.
Uppdatering: Det går inte att rösta längre.

07/01 2015