Rösta fram vinnaren av Surfa Lugnt-priset 2016!

Nio kandidater nominerades till Surfa Lugnt-priset 2016. Nu kan du säga din mening genom att rösta på din favoritkandidat!

Vilken verksamhet tycker du inspirerar och gör skillnad till kommunikation, engagemang och kunskapsutbyte mellan unga och vuxna på och om nätet?
Sista röstningsdatum är onsdagen 20 januari 2016.

De tre organisationer som får flest röster kommer att gå vidare till final där en jury (bestående av Surfa Lugnts styrelse) kommer att utse det vinnande bidraget som vinner 25 000 kronor för fortsatt utveckling av verksamheten.

Vinnaren kommer att presenteras i samband med Safer Internet Day i riksdagen den 9 februari 2016. Läs om 2015-års vinnare.

Dela gärna denna sida på Facebook, Twitter m.m. så fler får möjlighet att rösta!

Röstningen är nu stängd.

Här kan du läsa mer om kandidaterna:

Trygga Barnen
Trygga Barnen arbetar med att stötta barn och unga i familjer med beroendeproblematik eller som har en förälder som mår psykiskt dåligt. Via chatt och KiK så erbjuder de barn och unga från hela Sverige att få prata och få stöd.

Föreningen Tilia
Föreningen Tilia finns till för ungdomar med psykisk ohälsa. Idag finns Tilia tillgängliga 365 dagar om året helt på ideell basis i stödchatt med 650 konversationer/månad.

Råkoll och Lisbeth Pipping
När någon råkar ut för mobbning – på nätet eller i verkliga livet- drabbas hela familjen. Lisbeth Pipping ger stöd och hjälp i kontakten med skolan och huvudmännen för att skapa en balans i de möten som ofta sker med flera vuxna från skolan.

HBTQkojan.se
Riktat internetstöd för unga hbtqpersoner i åldrarna 13-25 år i Sverige idag. HBTQkojan erbjuder unga hbtq-personer en kontinuerlig, stödjande samtalskontakt med en vuxen hbtq-mentor en timme i veckan under tio veckor.

Gospeakup med appen Speak Up
Ger elever och ungdomar en röst till sin skola att meddela mobbning och kränkningar för sig själva och andra – med hjälp av appen Speak up. Speak UP! har utvecklats av it-specialister och är ett internationellt företag som ger skolor möjlighet att förebygga kränkningar och mobbning på och utanför nätet.

Karlskronapolisen Andreas Glingfors
Polisen Anderas Glingfors har ett stort engagemang och arbetar med att väcka alla tonårsföräldrar. Genom föreläsningar om nätmobbning bland barn och ungdomar har han fått många föräldrar att förstå vikten av att prata med sina barn om vad de gör på nätet.

Andreas Sabelhierta och Played
Played är en organisation som kan hjälpa föräldrar att stoppa att barnen spelar för mycket dataspel. Appen som finns på flera språk ger bra kunskaper att hjälpa föräldrar som tampas med detta.

Andreas Skog och #nätkärlek i Umeå
Andreas är fyrabarnsfar och lärare och IT-pedagog och sedan 2010 arbetar han på heltid som IT-pedagog på MediaCenter i Umeå. Han inspirerar bl a genom sin blogg skolor i Västerbotten att arbeta med IT i skolan och att ta ansvar för elevernas digitala kompetens och dialog med vuxna.

Webbstjärnan.se via IIS
Genom att fokusera på internet i skolan gör Webbstjärnan.se via sin huvudman IIS det möjligt för elever och lärare att tillsammans lära sig hur man skapar innehåll för nätet – att bli producent och inte bara konsument. Webbstjärnan.se är utbildningsportal som sträcker sig från källkritik och öppna licenser till informationssäkerhet.

 

15/12 2015