Vad är Kik och hur fungerar den?

juni 02, 2015

Skärmavbild 2015-06-02 kl. 14.40.00Kik är en populär meddelandeapp för smarta mobiler som har cirka 200 miljoner användare. Den är särskilt populär bland ungdomar. Kik, vars meddelande påminner om sms, använder internet (wifi eller mobilens surfpott) för att överföra meddelande och påminner på så sätt om annan populär app, WhatsApp. Genom att använda internet undviker användaren att betala de kostnader som mobiloperatören tar för sms.

vad_ar_KikFörutom att skicka ”vanliga” textmeddelande kan Kik också skicka bilder och korta videofilmer. Man kan också skicka små teckningar, populära filmklipp eller göra egna memes med bilder som finns i appen. Det går också att spela spel, köpa stickers (typ, digitala klistermärken) och göra en del annat via Kik.

Kik är gratis och systemet bygger på det användarnamn man skapar när man startar sitt konto. Lägger man till en person som kontakt kan man se den personens för- och efternamn, användarnamn och profilbild. Man kan däremot inte se personens e-postadress, telefonnummer eller födelsedata.

 

Läs också:

Vad är Pokémon Go?
Vad är Periscope?
Vad är Snapchat?
Vad är Pinterest?
Vad är Twitter?
Vad är Facebook?
Vad är Instagram?
Vad är internet meme?

Taggar:

Ett svar till “Vad är Kik och hur fungerar den?”

  1. Aya säger:

    Den stora fördelen med kik är att man kan vara helt anonym, för ingen ser ditt telefonnummer och du kan använda vilka alias du vill

Lämna ett svar

 
Information om kakor / cookies