För sjunde året i rad ska Surfa Lugnt-priset delas ut till en organisation eller ett projekt som inspirerar till kommunikation, engagemang och kunskapsutbyte mellan unga och vuxna på nätet. Från och med nu och till och med 1 december kan du nominera din favorit och ge dem chansen att vinna 25 000 kronor.

Som vuxen kan det vara svårt att hänga med i och förstå barnens vardag på nätet, men det vill vi i Surfa Lugnt ändra på. Därför instiftades Surfa Lugnt-priset som årligen delas ut till ett projekt eller organisation som genom internet främjar kommunikationen mellan unga och vuxna. Vinnaren erhåller en summa på 25 000 kr för att fortsätta utveckla sitt viktiga arbete.

Vilka kan nomineras?

Om organisationen är stor eller liten, känd eller okänd spelar ingen roll – nominera den verksamhet som du tycker inspirerar till kommunikation, engagemang och kunskapsutbyte mellan unga och vuxna på nätet.

Hur?

Nomineringen till 2018 års Surfa Lugnt-pris är nu öppen till och med 1 december på denna sida. Därefter kommer Surfa Lugnt att göra ett urval bland bidragen. Under vecka 50 presenteras sedan de utvalda kandidaterna på Surfa Lugnts hemsida för en omröstning där alla kan vara med och rösta. En jury utser därefter en vinnare bland de tre bidrag som fått flest röster. Prisutdelningen sker under Safer Internet Day, tisdagen den 6 februari 2018.

Förra årets Surfa Lugnt-pris gick till forskaren och författaren Elza Dunkels för hennes föredömliga och faktabaserade arbete med att upplysa om ungas nätvanor. 

Tidigare vinnare av Surfa Lugnt-priset är Andreas Skog och UngHästen (2016), elevkåren vid Polhemskolan i Lund (2015), Tjejzonens Storasystrar på nätet (2014), Ängdala Skolor (2013), Fritidsgården Kulan (2012).

Kontakt:
Kristina Axén Olin, styrelseordförande
kristina@junibacken.se
072 200 02 25

10/11 2017