Här är listan på de våra besökare tycker förtjänar att få Surfa Lugnt-priset 2019 – nu kan du hjälpa till med att rösta fram finalisterna! Vem tycker du är bäst på att inspirera till kommunikation, engagemang och kunskapsutbyte mellan unga och vuxna på nätet? Rösta på din favorit och ge den eller dem chansen att vinna extra uppmärksamhet och 25 000 kronor.

OBS: Sista dagen för röstning är 22 januari. RÖSTNINGEN ÄR NU AVSLUTAD.

De nominerade är:

Anna Maria Corazza Bildt som i rollen som EU-parlamentariker bland annat engagerat sig i arbetet för ett tryggt internet för alla, bland annat genom kampanjen #SafeInternet4EU. Läs mer om Anna Maria Corazza Bildt.

Digital Samhällskunskap Facebook-grupp för alla intresserade av samtal om samhällets digitalisering, hur samhället påverkas av teknikförändring och vad teknologin innebär för oss som medborgare idag och imorgon. Startades 2015 och har idag över 10 000 medlemmar. Läs mer om Digital Samhällskunskap

Henrik Pallin – kommunikationsrådgivare, socionom och kurator med fokus på sociala medier och internet som bloggar på nätvanor.se och föreläser, bland annat om ungas nätvanor och hur rollen som förälder förändrats. Läs mer om Henrik Pallin.

Jack Werner – frilansjournalist som skriver och föreläser om källkritik på sociala medier, felaktigheter på internet och hur vi kan motarbeta eller bemöta dem, och poddar om spökhistorier. Författare till ”Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå” och ”Creepypasta: spökhistorier från internet”. Läs mer om Jack Werner.

#porrfribarndom – en ideell förening som vill ge föräldrar och politiker en ökad medvetenhet om barns porrkonsumtion, spelande av grova dataspel, digitala närvaro och dess hälsokonsekvenser. Förespråkar vålds- och porrfilter i skolor och öppna nätverk. Läs mer om #porrfribarndom.

Speak Up – erbjuder en app som ger skolor möjlighet att förebygga kränkningar och mobbning på och utanför nätet. Elever kan rapportera mobbnings-incidenter via appen eller på nätet, och därigenom få möjlighet att stå upp för sig själva och andra. Läs mer om Speak Up.

Svenska kyrkans nätvandrare Svenska kyrkan har nätvandrat, i syfte att försöka se, stötta och stärka unga via nätet, sedan 2008 och möter varje vecka många unga personer. Under 2018 gav de ut boken ”Den som vandrar på nätet” i syfte att inspirera och hjälpa andra att börja nätvandra. Läs mer om Svenska kyrkans nätvandrare.

Tilia – en ideell organisation som arbetar med ungas psykiska ohälsa. Tilia arbetar dels stödjande, bland annat genom att vara tillgängliga 365 dagar om året via chatt- och mailstöd. Tilia arbetar också påverkande, med föreläsningar, utbildningar och opinionsbildning för systemförändring. Läs mer om Tilia.

Ungdomar.seen av Sveriges största digitala plattformar för unga. Här hänger varje vecka 80 000 ungdomar och diskuterar i forumet, ställer frågor, bloggar och läser artiklar. Läs mer om Ungdomar.se.

Listan av nominerade har utsetts genom ett öppet nomineringsförfarande på surfalugnt.se.

Juryn – bestående av Surfa Lugnts styrelse – väljer den slutgiltiga vinnaren bland de tre nominerade som fått flest röster. Juryns beslut kan inte överklagas. Prisutdelningen sker under Safer Internet Day den 5 februari 2019.

 

10/01 2019