Fråga:

Som den siste i min bekantskapskrets så bestämde jag mig för att skaffa ett Facebook-konto. Men det gick inte; kontot var ”disabled” redan första gången jag försökte logga in. Ingen aning om varför, nåt tillfälligt databasfel kanske, vad vet jag?
Men Facebook har ju ingen egentlig support. Deras ”support”-system bygger på att de i förväg försöker identifiera alla problem som användarna kan tänkas stöta på, och sen föreslå lösningar. Problemet är ju bara att alla problem är inte så förutsägbara att du alltid kan ha en färdig lösning till hands.
Mitt problem t ex – att jag aldrig kunnat logga in – kan inte lösas med hjälp av deras supportsidor. Och någon annan support finns ju inte.
Finns det något jag kan göra eller är det bara att acceptera att jag inte kan få något Facebook-konto?


Expertens svar:

Hej och tack för din fråga!

Ja, det kan vara svårt att få svar när det inte finns någon person hos Facebook att fråga. När det gäller ditt problem så verkar det vara ovanligt men inte helt okänt. Exakt varför det uppstår har jag tyvärr inget svar på men det finns en sida där man kan meddela Facebook att det personliga Facebookkonto stängts av och be dem att aktivera kontot.

Jag hoppas mitt svar kan vara till någon hjälp.

Med vänlig hälsning

Jesper Hultqvist

08/03 2018