Fråga:

Hej. Jag har ett konto åt min dotter på Tik tok. För ett par dagar sedan var hon utloggad och när jag skulle logga in gick det inte. När jag skriver lösenordet står det att det inte gick att hitta mitt konto. Försöker jag med annat lösenord (som jag dock är ganska säker på att det inte är) står det istället att lösenordet inte matchar deras register. Så på nåt sätt matchar ju det riktiga lösenordet deras register men går ändå inte att hitta. Varför blir det så?

Mvh Åsa


Expertens svar:

Hej,

Det är ofta svårt att ge råd när det gäller konto- och inloggningsfrågor. Det kan finnas många skäl till varför man inte kommer på sitt konto in och vi på Surfa Lugnt är inte experter på detta. Jag antar att du har dubbelkollat att du skrivit in användarnamn och lösenord rätt. Om det inte fungerar föreslår jag att du byter lösenord. Funkar det ändå inte så testa att logga in från någon annans telefon för att kolla att det inte är din telefon eller version av appen som är problemet. Om inte det heller fungerar – radera då appen från din telefon och ladda ner den igen. I sista hand får du försöka kontakta Tiktok på feedback@tiktok.com. Jag vet dock inte hur duktiga de är på att svara.

Slutligen så kan tydligen Tiktok på Androidtelefoner strula och då behöver man tömma det så kallade cacheminnet. Här finns instruktioner på engelska för hur man gör det.

Lycka till!
Jesper Hultqvist

05/03 2019