Fråga:

Porrsurfa? Det känns fel det jag gör?!!! Har försökt att få hjälp tidigare, typ rådgivning från kommun. Mår verkligen skit av detta. Hjälp mig!!


Expertens svar:

Hej och tack för din fråga!

Jag tolkar din fråga som är du tittar på porr på nätet och önskar sluta med det? Om jag har fel får du gärna skriva igen.

Jag kan ju inte bedöma om du har ett destruktivt beteende eller gör något fel. Det måste inte vara fel att titta på porr, men eftersom du uttrycker att du mår dåligt över det, så ska du ta det på allvar. Jag tror att det är bra om du kan hitta någon att prata med om det, och jag ser att du har sökt rådgivning tidigare. Mitt tips är att antingen vända dig till en Andrologmottagning, eller till en ungdomsmottagning, beroende på din ålder.

På Andrologmottagningen kan du få stöd och samtal kring sexualitet och dina tankar kring porr. (En andrologmottagning är en mottagning för män). Du kan läsa mer här. Det finns dock även mottagningar runt om i landet.

Om du inte har möjlighet att söka dig till en mottagning rekommenderar jag att du ringer PrevenTell. Det är en helt anonym telefonlinje för den som upplever att den har en oönskad sexualitet. Du kan få stöd och råd, och guidning om var du kan vända dig för mer hjälp.

Det finns tyvärr många oseriösa aktörer som erbjuder ”behandling” mot ”porrberoende” och liknande, ofta för ganska dyra pengar. Var försiktig med var du söker hjälp.

Jag önskar dig lycka till och hoppas att du får den hjälp du önskar!

Vänliga hälsningar – Helena Meyer

09/01 2018