Givetvis så är det omöjligt att svara på frågan i rubriken. Då det inte finns nåt bra svar egentligen, då alla facebookar på olika sätt och med olika syften bakom sitt facebookande.

Jag tänkte tipsa om är några saker som man kan tänka på som förälder i sitt användande av facebook, men även andra sociala medier. De sociala medierna har blivit en naturlig del av vår vardag, och utan att tänka särskilt mycket på det som delar vi med oss av vår vardag till de personer som vi har i våra nätvärk. Och likt våra barns nätverk spå sociala medier så är det ofta en blandning av folk som vi känner väldigt väl och folk som vi knappt känner.

På Surfa Lugnt har vi tagit fram några tips på hur man som förälder kan tänka i sitt användande av sociala medier. Och vi har tagit utgångspunkt från barnens perspektiv. Många barn kan känna sig otrygga i att deras vardag delas med för dem okända människor. Ta de här tipsen till dig och använd dom utifrån vad du tycker känna bra. Men jag tror att det kan vara bra att vi som föräldrar tänker på hur vi gör våra barn tillgängliga i våra egna sociala kanaler, om vi sedan har en önskan om att prata med barnen om att inte dela med sig för mycket…….

 Här kan du ladda ner vårt tipsblad, som bla innehåller ”Så facebookar du smart som förälder”. Vill du även beställa tipsbladet i pappersform så hittar de den länken här.

Givetvis är det helt gratis.

28/03 2013