Nästan 900 lärare laddade ner det material om unga och nätet som Surfa Lugnt tagit fram för Safer Internet Day 6 februari.

– Det är otroligt roligt och bra att så många lärare vill diskutera nätet med eleverna! Och extra positivt att det är dubbelt så många som laddat ner lektionen i år, jämfört med förra året, säger Kristina Axén Olin, ordförande.

Materialet är ett lektionsmaterial med fakta, råd och diskussionsunderlag i form av en Powerpoint och går att ladda ner här.

Välanvänt

I en enkät till de som laddade ner materialet svarade 43 procent att de använt materialet en eller flera gånger på lektioner under Safer Internet Day. Ytterligare 38 procent svarade att de inte använt Powerpointen just denna dag men skulle göra det senare.

Uppskattat

Efter Safer Internet Day förra året, då Surfa Lugnt erbjöd materialet för första gången, frågade vi lärarna vad som kunde förbättras. Årets material var ett resultatet av den feedback vi fick då. I år tyckte knappt 80 procent av de tillfrågade lärarna att materialet var bra eller mycket bra, jämfört med drygt 60 procent 2017.

Kan bli ännu bättre

Men allt går att förbättra och vi har även i år fått in förbättringsförslag som vi ska analysera inför Safer Internet Day 2019.

Några av förbättringsförslagen var:

  • Fler praktiska övningar och gärna för både yngre och äldre elever
  • Lite mer siffror, diagram, hård fakta
  • Något exempel från sociala medier för aktuell åldersgrupp

Har du använt materialet och vill ge feedback? Kontakta oss på i info@surfalugnt.se.

13/03 2018