2010-02-08

Budskapet ovan sprids av tusentals medarbetare i Surfa Lugnts 18 medlemsorganisationer som idag uppdaterar sina Facebook-, Twitter- och MSN-konton för att uppmärksamma Safer Internet Day. Nätverksorganisationen Surfa Lugnt arbetar för att vuxna ska engagera sig mer i ungas nätvardag.

– Kampanjen är smått unik med så många deltagande organisationer som under samma dag aktiverar sina medarbetare via sociala medier som Facebook, MSN och Twitter, säger Kristina Axén Olin, ordförande för Surfa Lugnt. De som följer uppmaningen landar på Surfa Lugnts Facebooksida med råd och tips om ungas nätvardag.

Safer Internet Day arrangeras tisdagen den 8 februari i 65 länder 2011 med temat att Internet inte är en lek utan en del av livet för barn och unga. Vuxna måste engagera sig i ungas nätvardag precis som vuxna engagerar sig i andra delar av livet. Tusentals medarbetare i Surfa Lugnts medlemsorganisationer – som består av myndigheter, företag och ideella organisationer – kommer idag att via sina vänner på Facebook, MSN och Twitter uppmana alla att uppmärksamma Safer Internet Day.

– Fler vuxna behövs online. Vi måste inse att nätet är en del av livet för unga, skaffa oss kunskaper om ungas liv online och bli bättre på att diskutera nätets fantastiska möjligheter men också fallgropar, säger Kristina Axén Olin.

Alla kan delta i Surfa Lugnts manifestation för att hjälpa barn och unga till en säkrare nätvardag genom att kopiera statusraden på sitt Facebook- Twitter- eller MSN-konto.

19/10 2010