Fråga:

Min son har raderat nästan alla sina bilder på hans instakonto. Jag är helt förtvivlad alla hans coola tricks och minnen ifrån alla år har försvunnit. Det var ju hans ”fotoalbum”. Kan man få tillbaka dom på något sätt? Mvh Sara


Expertens svar:

Hej och tack för din fråga!

Jag förstår att det är jobbigt för dig! Du skriver inte varför din son raderat bilderna men som jag tolkar din fråga har han gjort själv och av egen vilja. Och även om bilderna är viktiga minnen för dig så är bilderna hans att radera. Sätt dig gärna med honom och fråga varför han raderade bilderna. Han kanske bara kände att han inte ville visa dem längre. Men om det handlar om att någon sagt elaka saker om bilderna och han därför raderade dem är det viktigt för dig att hjälpa honom.

Rent tekniskt går det inte att få tillbaka bilderna från Instagram om han själv raderade dem. Har han istället arkiverat dem så går de att få tillbaka. Det kan ju också vara så att han tagit bilderna med någon annan app än Instagram, till exempel kameraappen, och då kan de finnas kvar där.

Med vänlig hälsning,

Jesper Hultqvist

 

 

16/04 2018