Fråga:

Hej, min dotters mobil har börjat krångla, jag var på luren i en timme med support och enda lösning är att säkerhetskopiera innehåll och nollställa, sen lägga tillbaka allt. Hon vägrar pga Tik Tok, han jag pratat med var osäker hur det blir just med innehåll på Tik Tok..
Min fråga är kommer den komma tillbaks eller raderas den? Eller är det bara som vanligt att logga in så finns allt inne.. Det är många video inne :).
Samma sak med Instagram, hon har flera konton men kan inte lösenord, inlogad hela tiden just nu. Men den första fråga kändes mer viktigt. Hoppas på svar.
Mvh Slavica


Expertens svar:

Hej och tack för din fråga!

Vad som försvinner och vad som finns kvar beror på var det ligger. Är filmen/fotot uppladdat så att andra kan se den så kommer den att finnas kvar även efter ominstallation eftersom den inte ligger på telefonen. Det som finns som utkast/draft på telefonen kommer däremot att raderas och inte komma tillbaka.

Ni behöver också se till att hitta/återställa lösenorden innan ni raderar något. Annars kommer ni inte att kunna logga in igen.

Med vänlig hälsning,

Jesper Hultqvist

26/08 2019