Fråga:

Hej! Det är tre av totalt 30 killar i 2:an som inte få spela Fortnite. Min son är en av dem. Vi upplever att han blir utanför i snacket i skolan eftersom alla spelar Fortnite. Jag har läst artikeln om spelet är lämpligt som ni har skrivit men den ger mig inga motargument. Är spelet ok för snart 9 åringar – svaga som starka och om inte varför och kan ni isf rekommendera ett spel som är lika roligt? :) Med vänlig hälsning Jessica


Expertens svar:

Hej Jessica!

Tack för dina frågor!

Vi kan inte svara på om Fortnite är lämpligt för en snart 9-åring. Den rekommenderade åldersgränsen är 12 år men barn är olika och klarar av/mår bra av olika saker. Jag föreslår att du själv testar spelet, pratar med sonen om Fortnite och sedan funderar på om du tycker att det är lämpligt för ditt barn.

Jag har tyvärr inte heller tips på andra spel. Vi på Surfa Lugnt är inte spelexperter, även om vi vid det här laget har ganska god koll på Fortnite. Kolla med andra föräldrar vad deras barn spelar, förutom Fortnite. Det finns ofta demoversioner (begränsade delar av spel) som man kan testa gratis. Kanske kan du tillsammans med din son ladda ner några sådana så att han kan få testa.

Med vänlig hälsning,

Jesper Hultqvist

29/10 2018