Fråga:

Hej!
Mitt Instagramkonto har hackats och både lösenord och mailadress har ändrats. Det är nu en mailadress till Ryssland! Jag kontaktade Instagram via appen och fick ett mail där jag skulle fotografera mig med en handskriven kod och mitt användarnamn men när jag gjort detta och skickat det fick jag till svar att de tyvärr inte kan bekräfta att det är jag!

Jag tycker det här känns väldigt obehagligt och jag vill väldigt gärna få tillbaka mitt konto men nu får jag inga svar alls ifrån dem. Vad skall jag göra? Jag känner mig helt maktlös!


Expertens svar:

Hej,
förstår att det är jobbigt när man förlorar kontrollen över sina sociala medier.
Du är inte inloggad nånannastans, på en webbläsare tex? kan vara så att den som tagit över ditt konto inte loggat ut dig överallt. I så fall kan du ändra uppgifterna igen och logga ut och sen logga in med dina nya uppgifter.

Jag tycker annars du återigen ska höra av dig till instagram, om de igen ger samma svar kan du anmäla kontot, och be dina vänner anmäla det, så kan det kanske blir stängt och bortplockat. Men såklart tråkigt för dig att inte ha tillgång till dina bilder och ditt konto.

Johnny

03/09 2018