Fråga:

Mitt konto på tik tok har blivit hackat och jag vet inte hur jag ska få tag i tik tok mail och sedan ip adressen på personen.


Expertens svar:

Hej och tack för din fråga!
Jag är inte helt säker på vad du menar med din fråga, men som jag tolkar den vill du veta vilken e-postadress du kan kontakta Tiktok på. Dessutom vill du veta hur man kan få reda på vem som hackat dig.

Tiktok har väldigt lite information om hackade konton på sina hjälpsidor. Det står hur man ska göra med sitt konto om man blivit hackad men det finns ingen info om att man ska anmäla detta till Tiktok, vilket är synd. Jag hittar heller ingen e-postadress till Tiktoks support men på andra ställen hittar jag adressen privacy@tiktok.com. Du kan testa den adressen men jag är inte så säker på att de svarar. Angående att hitta vem som hackade dig så är det svårt om inte omöjligt. IP-adressen har bara Tiktok tillgång till och Polisen kan i vissa fall begära ut informationen. Om du lyckas logga in i appen så kan du under Inställningar hitta funktionen ”Rapportera ett problem”.  Kolla om någon av valen där passar in på dina problem.

Med vänlig hälsning,

Jesper Hultqvist

 

 

18/02 2019