Fråga:

Hej!

Min son, 11år, spelar Fortnite som så många andra barn. Nu har han blivit intresserad av andra Battle Royale spel, såsom Player Underground Battleground och Ring of Elysium. Jag försökte läsa på om dessa spel och men det är svårt att se vad som skiljer dem åt när det kommer till lämplighet för barn. För det sistnämnda kan jag inte heller hitta någon age rating. Jag ser att ni skriver en del om Fortnite och undrar vad ni har för uppfattning om de andra spelen?

Min personliga känsla är att dessa spel inte skiljer sig så mycket från varandra. Det verkar vara våld och blod i dem men inte sex, droger eller fult språk.

Tack på förhand
Jonas


Expertens svar:

Hej Jonas!

Tack för din fråga!

Vi har tyvärr inte koll på Player Underground Battleground eller Ring of Elysium. Vi brukar vanligtvis inte skriva artiklar om spel men gjorde det om Fortnite eftersom det spelas av så jättemånga unga och deras föräldrar började ställa många frågor om spelet till oss. Vi arbetar med att hjälpa vuxna att förstå vad unga gör på nätet och eftersom Fortnite blev så populärt (och med det kom alla frågor om lämplighet, skärmtid etc.) så bestämde vi oss för att skriva om det.

Det verkar som att du redan läst på en hel del om spelen du nämner. Jag skulle föreslå att du testspelar själv för att få en ännu bättre uppfattning om vad sonen vill spela för något. Sätt dig också gärna en stund med honom och tala om spelens innehåll.

Med vänlig hälsning,

Jesper Hultqvist

 

 

07/01 2019