Fråga:

Hej! Imorse när jag loggade in på min instagram så var mitt konto inaktiverat (kontot finns kvar så andra ser men jag kommer inte in på det) det står att anledningen är att jag är minderårig. Detta är väldigt konstigt då minderårig på instagram är 13 år och jag är 21 år, född 1996. Jag jobbar mycket med min instagram och känner mig riktigt stressad. Har försökt kontakta instagram-supporten utan framgång.

Vet ni hur jag kan gå tillväga? Någon annan att kontakta? För de kan ju inte stänga av mitt konto på grunder som inte stämmer?


Expertens svar:

Hej och tack för din fråga!

Vad jobbigt att ditt kontot blivit avstängt på felaktiga grunder! Det enda sättet att få igång kontot är att få Instagram att aktivera det åt dig. Vi känner inte till några särskilda kontaktvägar förutom de som Instagram berättar om på sina hjälpsidor. På sidan ”Vad kan jag göra om mitt konto har inaktiverats?” skriver Instagram: ”Om du anser att ditt konto har inaktiverats av misstag kan du kanske överklaga beslutet genom att öppna appen, ange ditt användarnamn och lösenord och följa anvisningarna på skärmen.”

Lycka till!

Jesper Hultqvist

 

26/04 2018