Fråga:

Jag inaktiverade mitt konto på Instagram tillfälligt och kopplade min e-post till kontot ifall jag skulle glömma bort lösenordet som jag har en tendens utav att göra.

Såklart så kunde jag inte lösenordet när jag ville aktivera det. Men då skulle jag få hjälp med att trycka på ”glömt lösenord” men då finns det inget konto kopplat till min mail och det finns inget konto med mitt namn och mitt telefonnummer är kopplat till något annat instragram konto som facebook öppnat av sig självt.

Jag vet inte vad jag ska göra och behöver verkligen hjälp, jag kan inte förlora alla bilder!
Vad kan jag göra?
Jag har letat efter allt på Instragram och JA jag har skrivit in rätt mail och rätt användarnamn. Bevis på det är att jag har epost kvar som jag fick när jag kopplade kontot osv några få dagar innan.

Vad ska jag göra?


Expertens svar:

Hej och tack för din fråga!
Som du beskriver det så har du gjort allt rätt – och ändå blir det fel. Jobbigt!

Jag kan inte svara på vad som hänt men eftersom du bytt e-postadress och tydligen fått ett bekräftelsemail så bör du kunna använda det. Testa metoden vi beskriver här för att kontakta Instagram. Jag vet att den inte funkar för alla men det är det bästa förslag jag har. Se till att beskriva vad som hänt och meddela Instagram både ditt användarnamn och e-postadressen. Jag hoppas att det funkar.

Mvh

Jesper Hultqvist

PS. Du skrev inte hur länge kontot var inaktiverat. Var det mindre än ett dygn kan det vara så att det inte går att aktivera direkt. Då får man vänta ett tag helt enkelt. DS.

 

01/02 2019