Fråga:

Jag behöver råd att tackla detta. Min 12-åriga dotter är förtjust i en kille som går i samma idrottsförening som henne. De har börjat snappa till varandra. Igår hade de många snaps fram och tillbaka som slutade med att han bad henne att skicka en bild på hennes nakna överkropp. Hon reagerade starkt och bad en kompis och oss om hjälp. Jättebra!
Hon bestämde sig för att säga nej och därefter blockera honom.
Nu funderar jag över hur vi ska gå vidare.
Ska vi ta kontakt med hans föräldrar? Eller prata med föreningen eller ska vi nöja oss med att min dotter hanterade det bra?
Mvh S


Expertens svar:

Hej och tack för din fråga!

Jättebra att din dotter reagerade, sade nej och bad om hjälp. Det är också toppen att du som förälder engagerar dig!

Det är svårt att ge specifika råd i en fråga som denna eftersom jag inte känner inte känner till några detaljer. Jag vet till exempel inte vilken kontakt ni har med idrottsföreningen eller med killens föräldrar och sådant kan naturligtvis påverka hur man väljer att agera. Generellt sett tycker jag dock att det är viktigt att markera eller åtminstone informera när något som detta händer. Kanske skulle det kunna vara en idé att tala med föreningen utan att nämna namn – så att de känner till vad som händer och kan prata med ungdomarna.

Hoppas svaret var till någon hjälp.

Med vänlig hälsning,

Jesper Hultqvist

01/04 2019