Fråga:

Hejsan,

När jag trycker på fliken med söksymbolen (förstoringsglaset) på instagram kommer jag till där jag kan söka upp andra användare m.m.
När jag väljer sök kommer det först upp under sökfältet ”förslag” och därefter ”senaste”. Mitt dilemma är att mitt ex dyker upp under ”senaste” även om det är väldigt längesedan skrev in hennes namn/var inne på hennes på profil på instagram. Det har även dykt upp en annan användare jag inte varit inne och kollat på dennes profil men likaså dyker den upp där. Är det inte vanligtvis så att det enbart ska dyka upp de senaste du sökningar du gjort, t.ex. idag?
Eller kan det även vara sökningar man inte gjort på länge? Detta har blivit ganska jobbigt då jag inte vill att mitt ex ska komma upp där då jag inte varit inne på hennes profil på länge och det är ett känsligt ämne för mig. Jag vet inte hur det funkar, eller hur jag ska göra. Vet ni det?

Tackar så hemskt mycket i förhand för hjälpen.


Expertens svar:

Hej och tack för din fråga!

Jag vet inte exakt hur Instagrams sökfunktion fungerar eller varför den andra användaren du nämner dyker upp i resultaten, men det finns en funktion i Instagram där du enkelt kan radera sökhistoriken. Du raderar historiken genom att gå in på Inställningar i Instagramappen. På Instagrams hjälpsidor kan du läsa exakt hur du gör.

Med vänlig hälsning,

Jesper Hultqvist

24/01 2019