Fråga:

Hej! Hur mycket tid tillåter ni era 11-12 åringar att spela Fortnite i veckan?


Expertens svar:

Hej!
Det är svårt för mig att svara på den frågan, men jag tycker att du ska ställa den frågan till ditt barns kompisars föräldrar. Det är väldigt ofta vi får frågor gällande tid för olika spel el andra aktiviteter på skärm. Och svaret på den frågan är svår, då olika barn hanterar spel/skärm på olika sätt. En del klarar mycket skärmtid, och andra behöver kanske hjälp med att se till att det inte bara blir spel.
Men en riktlinje man kan gå efter är om du tycker att, i det här fallet, Fortnite tar så mycket tid och uppmärksamhet så ditt barn har svårt att göra läxorna, sova eller andra saker som är viktiga utanför skärmen. OM det är så, så kan det vara bra att tillsammans med barnet prata om detta, och förklara att om hen inte gör läxor och har tid att umgås med familj och vänner så behöver du begränsa tiden med Fortnite.
Men som jag inledde med, så är det ofta väldigt bra att ha den här diskussionen även med andra barns föräldrar, för att se om ni tillsammans i klassen/kompisgruppen kan ha liknande regler, eller iaf få veta hur andra gör.

Hoppas du hittar en bra väg framåt.

Johnny

28/05 2018