Fråga:

Hej! Jag och min kompis satt en kväll i somras och fick då 1 person som addade oss på snapchat. Min hette Nr1 (namnet ändrat av Surfa Lugnt) och hennes Nr2 (namnet ändrat av Surfa Lugnt) elr något liknande. Vi antog att det var ett fakekonto me tanke på snappoängen (hur mycket man har snapat osv). Nr2 och Nr1 var alltså samma person men något vi fattade senare denna kväll. Han började skicka dickpics och även en bild på sin rumpa. tror att jag skrev till honom att jag inte ville se men han fullständigt sket i det. Efter det tog min kompis bort ”Nr2” men då addade ”Nr1” henne. Vet inte exakt va han skrev till henne men det var sex för pengar osv. Min kompis skämtade med honom såklart, men hon tog bort honom efter ett tag. Han har bl.a skrivit till mej att han vill ”få sin kuk tömd, hur spelar ingen roll”. Han frågar om jag vill ses, skickar hej hela tiden. Skrivit till honom flera gånger att han ska sluts skriva till mej vilket han inte lyssnar på. Har sparat det mesta i chatten för bevis. Vad ska jag göra?


Expertens svar:

Hej!
Jag tycker att du ska anmäla kontona på snapchat, och sedan blockera användaren. Och dyker personen upp igen med nytt namn gör samma sak, anmäl kontot och blockera. Du eller din kompis ska inte behöva få sådana meddelanden skickade till sig. Och om ni anmäler kanske andra som blivit utsatta oxå gör eller har gjort det vilket förhoppningsvis kan leda till att Snapchat kan agera och ta bort personen, kanske även blockera mail och telnr för att kunna starta nya konton med. Om meddelanden varit hotfulla tycker jag du även kan polisanmäla om du vill det.

Men kort svar på din fråga är anmäl till Snapchat och sen blockera/radera. Och upprepa om han dyker upp igen med nytt namn.

Johnny

07/06 2018