Fritidsgården Kulan på Lidingö tog  idag emot Surfa Lugnt-priset som uppmärksammar positiva initiativ mellan unga och vuxna på nätet. Fredrik Thelander från Kulan berättade att  fritidsledare möter unga på nätet genom nätvandring, chatt och MSN.

Surfa Lugnt-priset delades ut idag den 7 februari i samband med Safer Internet Day hos .SE som är en av medlemsorganisationerna i Surfa Lugnt. Safer Internet Day har i år temat ”Connecting Generations”.

– Vi har märkt att många ungdomar har lättare att ventilera sin tankar och åsikter på nätet än vid ett kafébord på fritidsgården. Genom nätvandringen har vi fått en bredare dialog med ungdomarna vi möter. Det viktiga är just att visa att vi finns där för den som vill ha en vuxenkontakt, sa Fredrik Thelander, fritidsledare och en av initiativtagarna till nätvandring och onlinearbete på Kulan.

–  Fritidsgården Kulan på Lidingö är en synnerligen välförtjänt vinnare av Surfa Lugnt-priset 2012. Fritidsledarna är aktiva på flera arenor där unga finns och är tillgängliga såväl i verkliga livet som ute på nätet, säger Kristina Axén Olin, ordförande för Surfa Lugnt. Samtliga nominerade visar att det sker en mängd positiva initiativ där internet bidrar till att öka kommunikationen och kunskapsutbytet mellan unga och vuxna.

Nio organisationer och projekt var nominerade som kandidater för Surfa Lugnts nyinstiftade pris, från unga IT-ambassadörer som utbildar vuxna till internetcafé på seniorboende och fritidsledare på nätet. Via en omröstning på www.surfalugnt.se korades tre finalister, och därefter utsåg en jury från Surfa Lugnt årets pristagare fritidsgården Kulan på Lidingö som tilldelas 25 000 kronor för att fortsätta utveckla sin nätsatsning.

07/02 2012