Att aktiviteten på Internet fullständigt exploderar är det väl ingen som vågar säga emot. Och med ökningen av mobila enheter går utvecklingen fortare än vad många hade förutspått. Enligt Ericsson så kommer vi år 2020 att ha 50 miljarder enheter uppkopplade mot Internet. Och inte bara datorer och mobiler, utan även vitvaror, systemkameror och bilar. På Slideshare hittar man den här presentationen om det som Ericsson kallar för Network Society.

I skenet av den här explosionen tycker jag att det blir än mer relevant att vi vuxna slutar fokusera på negativa aspekter av ungas internetanvädning. Låt oss titta på hur man kan använda Internet för att må bättre, stärka sitt självförtroende och våga mer off keyboard.

I den här filmen som Intel gjort visas på ett spännande sätt hur mycket som hinner hända på Internet under 1 minut. Och när man häpnar över dessa siffror så ska man tänka på att mängden data som vi lämnar efter oss på Internet ökar med 44 gånger sig självt varje år. Om man då tittar lite framåt, och tänker på att idag, 2012, så har 50% av Sveriges 3 åringar varit online. Hur mycket data kommer de ha hunnit lämna efter sig på nätet när de är 13 år? Och hur behöver vi vuxna förbereda oss på det? Genom att stirra oss blinda på allt det otäcka som kan tänkas finnas? Eller att faktiskt lära oss och förstå hur våra barn använder och kommer använda Internet

 

 

 

18/11 2012