2007 startade Fryshuset med hjälp av bland annat stöd från Allmänna Arvsfonden Nätvandrarna. Syftet med Nätvandrarna var att kunna vara mer närvarande i ungas värld online. Att kunna vara där som en samtalspartner om unga ville det.

En fantastisk sak som Nätvandrarna gjorde tillsammans med Motala kommun var att de kokade ihop det dom hade gjort till en metod som de sedan gjorde en bok av, så att alla som vill veta mer om nätvandring, samt hur de kan göra det själva nu kan se hur Fryshuset gör det.

Metodmaterialet som heter ”Nätvandra! – En instruktion till samtal med unga online”  kan du ladda hem gratis eller beställa via den här länken.

Första halvan av boken ägnas åt att beskriva ungas vardag online och varför det är viktigt för de som arbetar med barn och unga att integrera Internet som en del av arbetet. Andra delen av boken fokuserar mer konkret på hur man kan använda nätets många fördelar för att skapa bra samtal med unga, samt även se till att man skapar en bra och trygg tillvaro för de unga.

29/01 2013