Under två dagar deltog vi på Bris i ett möte i London tillsammans med våra systerorganisationer från hela världen. Mötet arrangerades av CHI (Child Helpline International) som Bris är medlem i. Fokus för diskussionerna var hur ny teknik påverkar vårt arbete och kontakten med barn. Många vittnade om svårigheter med att hålla jämna steg med de unga användarna liksom med teknikutvecklingen. När de hittat en bra kanal där de når barnen byter de till en annan. En tydlig trend är också att allt fler organisationer stöder barn och unga online.

Unga själva, som deltog på mötet, betonade betydelsen av att blanda in dem i beslut som rör säkerhet på nätet och i produktutveckling – det är de som vet vilka som är de verkliga behoven. Eftersom just säkerheten var en stor fråga för ungdomspanelen gjorde de sitt för att bidra så mycket som möjligt och inom loppet av en dag programmerade de flera appar som kan öka säkerheten på nätet.

Ta gärna en titt på CHI:s färska kampanj ” Free our voices” som tagits fram för att rikta ljuset mot alla de barn som inte kommer fram när de söker stöd hos en hjälplinje. Kika in på www.freeourvoices.org för att ta del av en innovativ kampanj. Vill du veta mer om vad hjälplinjer runt om i världen gör är www.chi.org en bra sajt.

Karin Bergelv, chef stödenheten på Bris och Silvia Ernhagen, kommunikationschef på Bris. 

06/11 2014