Efter omröstning och jurybedömning har nu årets mottagare av Surfa Lugnt-priset blivit utsedd. Vinnaren blev stödorganisationen Tjejzonens Storasystrar på nätet som får 25 000 kronor för vidare utveckling av verksamheten.

För tredje året i rad delas Surfa Lugnt-priset ut till den organisation som bäst främjar till kommunikation mellan unga och vuxna på nätet. Åtta organisationer var nominerade till priset. Efter en omröstning med flera tusen deltagare gick de tre med flest röster vidare till en jurybedömning. Juryn utsåg stödorganisationen Tjejzonens Storasystrar på nätet till vinnare av Surfa Lugnt-priset 2014.

– Det är fantastiskt roligt att bli uppmärksammade av Surfa Lugnt. Vi har i många år arbetat i framkant vad gäller stöd online till unga och vet hur användbart nätet kan vara för att nå fram till dem som behöver någon som lyssnar när livet känns tungt. Samtalen på nätet sker på tjejernas villkor vilket gör att trösklarna är låga även för svåra samtal, säger Lotta Zetterqvist, verksamhetschef på Tjejzonen. 

Motivering:

Tjejzonens Storasystrar på nätet har med sitt engagemang och grundliga arbete visat vägen för hur stödorganisationer kan verka med nätet som arena. Genom utbildade volontärer möter Storasystrar på nätet unga tjejer med samtal såväl på nätet som live och alltid på tjejernas egna villkor.

Med sitt stöttande arbetssätt, som ger unga tjejer framtidshopp och ökad tillit till sig själv och andra, är Storasystrar på nätet en god förebild som exemplifierar Surfa Lugnts vision om nätet som en positiv plats för kommunikation. Det gör Tjejzonens Storasystrar på nätet till värdig mottagare av Surfa Lugnt-priset 2014.

Grattis önskar vi på Surfa Lugnt!

11/02 2014