ungpanatetTillsammans med mobiloperatören Halebop startar nu Surfa Lugnt podcasten Ung på nätet för att hjälpa föräldrar att få insikt i hur unga använder internet.

För barn och ungdomar är mobilen och nätet en naturlig och viktig del av livet. Samtidigt upplever många föräldrar att det är svårt att förhålla sig till barnens digitala liv. Därför startas nu denna podcastserie med fem avsnitt. 

Programledare i podcasten är Surfa Lugnts expert Johnny Lindqvist med författaren Elza Dunkels, som skrivit boken Vad gör unga på nätet?, som ständig bisittare.

I poddarna dyker också kända föräldrar upp för att diskutera sina egna erfarenheter och för att ställa sina frågor till experterna. I första avsnittet kommer tv-profilen och journalisten Ann Söderlund att diskutera föräldrafritt på nätet. Andra ämnen som kommer att behandlas är kär på nätet, unga och nyheter och näthat. Artisten Martin Stenmarck kommer att dyka upp i avsnitt 4 som ska diskutera den knepiga frågan om skärmtid.

Med start i dag kommer ett avsnitt i veckan att publiceras.

Vad gör barn och unga egentligen framför sina skärmar då vi inte är med? Är det farligt? Och i så fall, är det okej att tvinga sina barn att acceptera en på Instagram? Hur snackar man med sitt barn om eventuella faror utan att använda förbud eller varningar? Ann Söderlund oroar sig över att hon kanske är en för tillåtande förälder, men blir lugnad av forskaren Elza Dunkels.

Lyssna via iTunes.

Länk till samlingssida för alla avsnitt.

07/10 2015

,