ulric-jansson

Ulric Jansson startade en Facebookgrupp för att stötta mobbade Gustav 7 år. I dag får Ulric priset Årets nätängel av Surfa Lugnt-medlemmen mySafety Försäkringar och Nyheter24.

För cirka ett år sedan läste Ulric på Facebook om en bekants barn, Gustav, som mobbades i skolan för att han klädde sig annorlunda och bröt normer. Ulric funderade på hur han kunde hjälpa till och kom fram till att han ville visa Gustav kärlek och få honom att känna att det är okej att vara annorlunda och sticka ut.

Han startade Facebookgruppen ”Vi som älskar Gustav” och gjorde en lapp med texten #ViÄlskarGustav som han lade ut på Facebook. Gruppen blev snart stor och tusentals människor gillade gruppen och lade upp hälsningar till Gustav. De som engagerade sig i gruppen hjälptes åt, med olika kompetenser, att hjälpa Gustav som i dag mår bättre och inte mobbas längre.

Gruppen heter i dag ”Gustavs riddare” och har 2600 medlemmar.

Så här lyder motiveringen till varför Ulric Jansson vinner priset:

Årets nätängel har visat att du kan förändra människors liv genom att göra det som är rätt – genom att stötta den som kämpar.

Pristagaren visar att kärlek, respekt och att våga säga ifrån kan få kändisar, politiker och tusentals andra att engagera sig, sprida nätkärlek och hylla det som är annorlunda – med andra ord exakt det som NoHate handlar om.  

Vad som började som ett stöd för en modig liten pojke har nu växt till en kärleksrörelse – som bara blir starkare för varje dag. 

För att ha skapat gruppen Gustavs Riddare, för att stått upp mot mobbing, och för kärlek – Årets nätängel 2016: Ulric Jansson.

04/11 2016

,