panda_planet_ny

Världsnaturfonden WWF arbetar för att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer och bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen. Vi måste bevara planeten till framtida generationer!

Barn som älskar djur och natur

För snart två år sedan lanserades Panda Planet, Världsnaturfonden WWF:s community för barn och unga i åldern 8-13 år som älskar djur och natur. Det är en sajt med gratis medlemskap där barnen kan umgås med kompisar – som en plats att hänga på efter skolan. De kan även spela spel, utmana varandra i quizar och starta egna bloggar. Genom spännande reportage snappar medlemmarna upp massor av kunskap som de sedan kan testa i ett quiz eller själva skriva om och många får ett starkt engagemang för olika viktiga frågor.

Med Panda Planet vill vi väcka intresse, engagemang och handlingskraft. Vi vill att communityn ska fungera som ett fönster ut mot en fantastisk värld och hjälpa de yngre att skapa och behålla bra värderingar, respekt för djur och natur – och för varandra. På sajten har vi ett populärt forum, Panda Talk, där barnen kan prata med varandra om allt mellan himmel och hav.

Panda Actions

Communityns medlemmar och personal från WWF inspirerar varandra och byter erfarenheter kring hur vi bäst tar hand om planeten – och alla dessa idéer samlar vi som Panda Actions inne på sajten. Redaktionen syns och hörs på Panda Planet genom Pandabloggen, genom att kommentera på medlemmarnas egna bloggar och genom att finnas tillgängliga i forumkategorin “Prata med Panda Planet”. Och prata med Panda Planet vill många av medlemmarna göra, om allt från idéer på nya funktioner på sajten till vad de ska göra när föräldrarna bråkar.

Personal utbildad av BRIS

På Panda Planet ska alla kunna trivas och känna sig trygga och därför finns tydliga regler för hur man ska vara mot varandra. Inga sänkningar eller elakheter är tillåtna, inte heller att lämna ut personlig information. Vi uppmanar medlemmarna att vara misstänksamma om någon frågar efter det, och att visa en vuxen eller göra en anmälan om det känns obehagligt. Vi uppmanar också föräldrar att surfa runt och titta till barnen ibland. De får då en speciell profil så att barnen kan se att det är en vuxen.

panda_redaktion
Redaktionen på Panda Planet
 

Vi gör allt vi kan för att barnen inte ska utsättas för mobbning, olämpliga vuxna eller olämpligt material på Panda Planet. Vi som arbetar med communityn har utbildats av BRIS för att ha större möjlighet att upptäcka barn som mår dåligt på nätet. Vi har också professionella moderatorer som övervakar sajten dygnet runt och tar bort olämpligt material och bevakar inlägg i forumtrådar.

Vi ber om medlemmarnas hjälp att anmäla sådant som bryter mot reglerna genom att använda anmälningsknappen eller kontakta oss på redaktionen direkt. Medlemmarna hjälper på så vis till att göra Panda Planet till en säker och trivsam community. De är även helt fantastiska i fråga om att stötta och peppa varandra – vilket vi är väldigt stolta över.

/Panda Planet

Rösta på Panda Planet här!

Våra medlemmar säger:

”Jag vill bara tacka för att ni är duktiga på att stoppa nätmobbing…. NI HAR ANMÄLNINGSKNAPPAR OCH SUPERREGLER OCH NI KOMMER OCH ÖVERVAKAR. VI HAR BLIVIT EN VÄNSKAPSGRUPP. TACK PP :)”

 ”det är ju tur att det finns sajter som Panda Planet där man kan umgås och prata med andra utan att behöva riskera hatkommentarer, och här finns ju dessutom nästan alltid inloggade vuxna på sajten”

”Sen tycker jag att det är lite kul att de som jobbar med sajten själva är med som en slags ”medlemmar” och kan gå runt och kommentera på Panda Talk, bloggar och liknande. Dessutom är det tryggt att det alltid finns vuxna som kollar runt regelbundet och kan hjälpa till ifall det skulle bli bråk.”

”Här på PandaPlanet är alla så snälla mot varandra och så borde det vara på fler ställen! Våga alltid säga ifrån om någon är elak mot dig eller någon annan! Tillsammans kan vi förebygga mobbning!”

”Jag har inte sett det här på PP, men på andra sidor så kan det komma ut nät-mobbning… Det är mycket hemskt, och jag hoppas att ingen blir utsatt!!!”

30/12 2013