storasyster_1

 

Storasystrar som lyssnar på nätet

Om jag inte fått kontakt med dig när jag fick det så skulle jag inte suttit här nu.”

Storasystrar på nätet finns för de tjejer som behöver någon som lyssnar på dem. På Tjejzonen arbetar 200 Storasystrar ideellt med att chatta med yngre tjejer. Samtalen handlar om ensamhet, om vuxna som inte lyssnar, om att inte bli tagen på allvar eller bli trodd på. Tjejerna pratar också om sina ätstörningar, självskadebeteende, tankar om självmord.

Storasystrarna är engagerade och modiga medmänniskor som med utbildning och handledning från Tjejzonen vågar möta tjejerna i deras ofta svåra livssituationer och känslor. I samtalen vill de inge hopp, ge kunskap om vägar till hjälp och stärka tjejernas egen kraft och förmåga. Att bli sedd och lyssnad på är en mänsklig rättighet och genom att få gehör för sina tankar och känslor ökar tjejernas tillit till sig själva och omvärlden. Samtalen på nätet sker på tjejernas villkor vilket gör att trösklarna även för svåra samtal är låga.

”Min Storasyster få mig att må så mycket bättre, trodde inte de fanns nån som tog mig på allvar och lyssna på mig… Ja det är helt otroligt vad en sån underbar människa kan göra! Tack!”

Om Tjejzonen
Tjejzonen är Sveriges största stödorganisation för tjejer. Vi möter dagligen tjejer mellan 12 och 25 år som behöver någon som lyssnar på deras berättelser, tankar och känslor när ingen annan gör det. Tjejzonen bildades 1998 och har idag drygt 10.000 samtal med unga tjejer per år via 200 ideellt engagerade Storasystrar. Tjejzonen är verksam över hela landet och har sitt kansli i Stockholm.

/Tjejzonen
www.tjejzonen.se

Rösta på Tjejzonen här!

08/01 2014