Helena Meyer

Har tidigare arbetat på Fryshuset och Föreningen Tilia. Föreläser om ungas internetanvändning.

Jesper Hultqvist

Lång erfarenhet av att informera om internetsäkerhet så att vanligt folk förstår. I dag är han bland annat webbansvarig på Surfa Lugnt.

Johnny Lindqvist

Har arbetat för b.la. Friends, Statens medieråd, MUCF, skrivit böcker om unga och nätet och är en flitigt anlitad föreläsare.

Ängla Eklund

Driver organisationen Institutet för Juridik och Internet och är IT-jurist på Advokatfirman Delphi. Ängla är expert på frågor som rör juridik på internet.

Maria Munkesjö

Arbetar som operativ chef för Tjejzonens stödverksamhet och är expert på psykisk ohälsa och stödjande relationer online.

Sök bland våra frågor


Hitta arkiverade Instagrambilder

Hej, jag raderade inte mina bilder utan jag arkiverade de men när jag går in för att leta så så det bara min story men inga bilder som jag kan ta tillbaka hur ska jag göra?

Se expertens svar

Hej och tack för din fråga!
Har du följt Instagrams beskrivning för hur man hittar arkiverade bilder? Om du gjort det och fortfarande inte ser bilderna så föreslår jag att du testar att logga ut och in igen.

Lycka till!

Jesper Hultqvist

Hackat Tiktok

Mitt konto på tik tok har blivit hackat och jag vet inte hur jag ska få tag i tik tok mail och sedan ip adressen på personen.

Se expertens svar

Hej och tack för din fråga!
Jag är inte helt säker på vad du menar med din fråga, men som jag tolkar den vill du veta vilken e-postadress du kan kontakta Tiktok på. Dessutom vill du veta hur man kan få reda på vem som hackat dig.

Tiktok har väldigt lite information om hackade konton på sina hjälpsidor. Det står hur man ska göra med sitt konto om man blivit hackad men det finns ingen info om att man ska anmäla detta till Tiktok, vilket är synd. Jag hittar heller ingen e-postadress till Tiktoks support men på andra ställen hittar jag adressen privacy@tiktok.com. Du kan testa den adressen men jag är inte så säker på att de svarar. Angående att hitta vem som hackade dig så är det svårt om inte omöjligt. IP-adressen har bara Tiktok tillgång till och Polisen kan i vissa fall begära ut informationen. Om du lyckas logga in i appen så kan du under Inställningar hitta funktionen ”Rapportera ett problem”.  Kolla om någon av valen där passar in på dina problem.

Med vänlig hälsning,

Jesper Hultqvist

 

 

Ta bort Kik-konto utan e-post

Hur tar jag bort mitt Kik konto utan giltig Mail?

Se expertens svar

Hej och tack för din fråga!
Jag tror inte att det går. Kik:s hjälpsidor hänvisar hela tiden till e-posten när man ska göra saker. Jag föreslår att du kontaktar Kik på support@kik.com, förklarar vad det handlar om och hoppas att de kan hjälpa dig.

Lycka till!
Mvh

Jesper Hultqvist

 

 

Raderas Tiktok videos?

Jag har en ny mobil och jag vill logga in på mitt tiktok konto. Men jag undrar kommer mina privata raderas då är rädd för det? Men jag har inge raderat tiktok från min andra mobil men den funkar it!  Så min fråga är kommer mins privata raderas när jag loggar in på en annan mobil?

Se expertens svar

Hej och tack för din fråga!

Om du med ”privata videos” menar videos som du markerat som privata innan du publicerat dem så ska inte de försvinna. Jag har dock inte testat just detta så jag kan inte lova till 100 procent.

En annan grej är om du har videos sparade som utkast och raderar appen – då försvinner dessa videos eftersom utkast bara är sparade i din telefon.

Jag hoppas detta var till viss hjälp!

Mvh

Jesper Hultqvist

Logga in i Instagram utan e-post eller lösenord

Hej!

Jag kan inte logga in på mitt instagram konto eftersom jag kommer inte ihåg någonting varken lösenord eller via Facebook eller telefon nummer kopplad. Har även glömt lösenord till mitt email då som är kopplat till instagram och försöker återhämta email konto men går inte det heller. Snälla hjälp mig hur kan jag få tillbaka mitt instagram kontot?

Se expertens svar

Hej!

Om du inte kan lösenordet eller e-posten som är kopplad till kontot så är det svårt. Som jag förstår din fråga så är varken Facebook eller ditt telefonnummer kopplat till kontot. Då föreslår jag att du testar denna metod som beskriver hur man kan kontakta Instagram. Jag vet att metoden inte alltid fungerar men jag har inga bättre förslag, tyvärr.

Med vänlig hälsning,

Jesper Hultqvist

Byta språk i Instagram

Jag har problem med min instagram. Får inte fram svenskan
Kan ni fixa detta åt mig?

Se expertens svar

Hej!

Jag kan inte göra det åt dig men Instagram har en sida som tydligt visar hur man byter språk. Om du just nu har Instagram inställt på ett språk som du inte förstår så kan Google Translate vara till hjälp.

Lycka till!

Jesper Hultqvist

Kan inte logga in i Tiktok

Idag blev jag utloggad från tik tok och nu kommer jag inte in telefonnumret eller e-posten funkar inte att skriva för då blir det fel det funkar inte heller med t.ex. Instagram. Kan ej logga in vad ska jag göra?

Se expertens svar

Hej och tack för din fråga!

Det är ofta svårt att ge råd när det gäller inloggningsfrågor. Det kan finnas många skäl till varför man inte kan logga in och vi på Surfa Lugnt är inte experter på detta. Men jag ska försöka ge dig lite råd: Dubbelkolla att du skriver in rätt telefonnummer eller e-postadress om du försöker återställa lösenordet. Har du skapat kontot via Facebook kan du lägga till ett telefonnummer i Facebook och återställa lösenordet på så sätt. Slutligen så kan tydligen Tiktok på Androidtelefoner strula och då behöver man tömma det så kallade cache-minnet. Här finns instruktioner på engelska för hur man gör det.

Lycka till!

Jesper Hultqvist

Köp på Moviestarplanet som jag inte godkänt

Hej!
Mina tjejer köpte VIP för 99:-/st. Jag betalade med mitt kort. Bockade i att inga återkommande betalningar ska göras. De har ändå efter detta lyckats köpa diamanpaket för 399:-/st. Därtill hör att de även lyckats köpa ett diamantpaket till deras kompis. Så nu har jag 3×399:- som dragits från mitt konto??? Deras mobilabonnemang är dessutom spärrade för köp. Enligt MSP så sparar de inte kontouppgifterna så jag undrar hur det kan ha dragits från mitt konto? Och hur ska jag veta att inga fler pengar dras?
Tacksam för om någon kan svara.

Mvh Mikael

Se expertens svar

Hej Mikael!

Tack för din fråga!

Vi på Surfa Lugnt är inte experter på Moviestarplanet eller hur de hanterar sina betalningar. Men med det sagt så låter det märkligt att dina döttrar lyckats göra flera köp på det sätt som du beskriver. Om du inte redan gjort det så tycker jag att du ska kontakta Moviestarplanet och även kontakta din bank och kolla hur de kan hjälpa till.

Lycka till!
Jesper Hultqvist

 

 

Kan jag se vem som tittat på min Insta story?

Kan en person som jag inte följer se att jag kollat på deras insta story?

Se expertens svar

Hej!

Enligt Instagram kan den som lagt upp storyn/händelsen se användarnamnen på de som tittat på den. Det står inget om att någon måste följa någon så jag utgår från att den som lagt upp storyn kan se alla som tittat på den.

Mvh

Jesper Hultqvist

Ställ en fråga till experterna

Din fråga hanteras anonymt - när vi svarar hittar du den på den här sidan och får en notis via e-post.

OBS: Vi kan inte svara på frågor om glömda lösenord eller hackade konton. Läs på supportsidorna för det sociala medie/spel det handlar om.
  • För att kunna svara på din fråga måste vi behandla dina personuppgifter.
    Läs hur Surfa Lugnt behandlar personuppgifter.
    Genom att klicka på "Skicka" ger du oss samtycke att behandla dina personuppgifter.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Supporters